(Kom du in på sidan via en frame? Gå till huvudsidan: www.blueice.se/acca)

Välkommen!


Nyheter:


2011-01-06: Blogg!

Ni har väl inte missat att jag skaffat en blogg!? Klicka på bilden för att komma dit!

Klicka på bilden för att komma till bloggen!


>> Kommentera detta inlägg i Gästboken
2010-12-29: Som om!

Som om det hade gått lång tid vid förra inlägget!? Nu blev ni överraskade va!? Jag har faktiskt inte glömt bort hemsidan! Men med jobb, ridning och lägenhet så är det bara så svårt att hitta den där extra tiden att bara kunna sitta vid datorn!

Här händer mycket och ändå så lite...

Ridningen tuffar på i sina invanda spår. Just nu är det hoppläger på Färsta som gäller, inför finalen i Färsta Cup Hoppning nästa helg.

Lägenheten tar form! Efter många långa månaders väntan fick vi till slut tapetserat, så nu håller vi på med "finliret" i inredningen, eller okej, en del är fortfarande ganska "grovt lir"...

Jobbet går framåt. Har fått fast från och med 1 januari! Weehoo! Rickard får även han fast från 1 januari, som lageransvarig/speditör på Sova där han praktiserat några månader.

Julen spenderades som sig bör i "Fjärden" med hela familjen samlad. Nyår kommer att gå av stapeln här, så just nu är det liiiite att stå i för att få allt klart!

Kanske borde mitt nyårslöfte involvera uppdatering av hemsidan? Eller vad tycker ni? Funderar på att köra några uppdateringer om lägenheten iallafall!!!

Eftersom jag knappast hinner förbi här innan dess: GOTT NYTT ÅR kära vänner!!!

>> Kommentera detta inlägg i Gästboken
2010-08-20: OJOJOJ!

Nästan två månader sedan jag skrev något här!!! Tiden rinner iväg nu när det är arbete, och sedan några veckor tillbaka har vi flyttat in i lägenheten.

Jobbet flyter på bra. Sommaren har varit rätt lugn och nu har vi precis haft en stressig period för att få all rådata klar för andra testladdningen av nya systemet. 1 november, datumet då vi byter system, närmar sig med stormsteg. Nu hoppas jag dock på 2 lugnare veckor innan det brakar lös igen med Utbildning av oss "Key Users", skarp dataladdning och slut-användar-utbildning...

Det närmaste jag varit hästar på hela sommaren har varit V75 på TV på lördagarna! Det har dock varit bra, för då är man rejält taggad inför hösten!

I tisdags satte ridskolan igång för terminen. Då var det Kungsnäs och föga överraskande fick jag Bonita. Men jag ska inte klaga, jag gillar henne. Vi red nere på gräsplanen och mestadels öppna, och naturligtvis att försöka hitta våra och hästarnas kroppar efter sommaruppehållet. Det gick hyfsat.

Igår satte även ridningen på Färsta igång. Jag var dit i förra veckan och kollade på hopplägret och fotade en massa. Fick då även se de två nya hästarna ridas, Wera och Zonny.


~ Zonny ~
Klicka på bilden för större version


Måste säga att jag blev aningen kär i Zonny. Hoppades på att få honom på ridningen igår, men han var inte helt fräsch. Däremot fick jag prova på Wera (Venus)! Det är ridskolans nya sto, ca 8 år. Hon var mycket trevlig att hålla på med, och även att rida. Vi skrittade ut ett bra tag innan vi tränade öppna i tältet. Hon arbetade på duktigt, men det var lite svårt att hitta "dragläget" på henne, det var antingen trav på stället eller springa ifrån kändes det som. Men det blir nog bättre.


~ Wera ~
Klicka på bilden för större version


Fovslets Camar har lämnat jordelivet. Efter upprepade behandlingar för hjärtflimmer fick hon till slut somna in.


~ Camar ~
Klicka på bilderna för större versioner


Här på hemmaplan händer mycket och ingenting... Vi har som sagt flyttat in, börjat installera oss, men väntar fortfarande på att målarna ska komma och tapetsera i vardagsrummet och på kontoret, och måla taket i hallen.

Lovar att berätta mer om lägenheten framöver. Under tiden - det är många som har frågat om vi har havsutsikt (av högre standard än i Sällskapsresan) och detta är vårt svar på det:Klicka på bilderna för större versioner


Såhär ser det ut utifrån "Piren". Vi bor det gulare av husen.


Klicka på bilden för större version


I övrigt har grannhuset brunnit och så blev jag omkörd/påkörd under en vänstersväng så bilen måste repareras. Det är väl ungefär vad som hänt här! =P


Klicka på bilderna för större versioner


>> Kommentera detta inlägg i Gästboken
2010-06-27: Midsommarhelg!

Skönt med långhelg, synd att den snart är över...

Inledde helgen, alltså torsdagkvällen, med dubbla ridpass. Har ju varit borta så mycket från ridningen senaste perioden, med Göteborgsresor och allt annat. Hade hela fem gånger att "rida igen" innan denna vecka, men har fått in två extra pass denna vecka, så nu är det "bara" tre extra pass som följer med till höstterminen.

I torsdags red jag en sömnig Polaren och en underbar Piterke, som dock "tappade bakbenen" en hel del, snubblade till och hade sig. Hade kommit två nya storhästar också! Ska bli spännande att se till hösten vad de är för några. En lite grövre och en riktigt tjusig en... Nu får hästarna sommarlov!

En hel del av fredagen spenderades i affärer. Eller tja, först en välförtjänt sovmorgon medan Rickard klev upp och tog emot bror sin som kom på besök över helgen. Vi tänkte kika i lite möbelaffärer inför flytten, men allt var stängt, midsommarafton som det var. Mamma och jag fortsatte dock i blomsteraffärerna, som höll öppet. Det blev en del fint - Lobelia, petunia och hibiscus:


Klicka på bilden för större version


Hittade även en blomma som jag blev störtkär i! Den hette Sommarljus:


Klicka på bilden för större version


Även om det blivit mycket god mat, och trevligt sällskap med min brorsa med familj på besök förutom Rickards brorsa, så har mycket av min helg spenderats i trädgården.

Har äntligen färdigställt ett av de projekt som pågått en längre tid; fontänen på gräsmattan:


Klicka på bilden för större version


Tog mig även tid att lägga dit stockarna runt potatislandet, ett sådant där "list-jobb" som aldrig blivit klart:


Klicka på bilden för större version


Mycket fint som blommar i trädgården nu. Bland annat oriental-vallmo och park-rhododendron:


Klicka på bilden för större version


Idag fyllde Rickard år! Grattis älskling! =D

>> Kommentera detta inlägg i Gästboken
2010-06-23: Filmer från Metaltown!

Ni har sett bilderna! Nu kommer filmerna! Fem filmer från helgens Metaltown i Göteborg:

Sabaton - "Primo Victoria" (och mellansnack)

Rammstein, polis och ambulans!

Rammstein - "Du Hast"

In Flames - försöker sänka piren med "Only For The Weak"

In Flames - avslutar lysande med "My Sweet Shadow"

Hann inte lägga ut dem igår! Jobbade till kvart i fem. Åkte direkt in till stan för att gå på en intervju med SCB (Statistiska Centralbyrån), en undersökning om utbildning som sträckte sig över närmare 30 länder och tre år! Det var rätt kul. Fick göra ett dator-test bland annat - hantera mail och kalkyl-program etc. =)

Intervjun tog drygt 1½ timme. Sedan åkte jag direkt till Färsta. Turligt nog dök inte Helene upp, som hade hunnit före mig att skriva upp sig på "igen-ridning", så jag fick ta Smurfisen! Det var hoppning på planen och jag litar ju inte helt på honom sedan den där gången...

Men vi hoppade inte så högt och det som inte kändes nå bra passade jag på. På slutet hade de en kort banhoppning på tid över fyra låga hinder. Jag hade inte tänkt hoppa något mer, men tävlingsdjävulen flög förstås i mig...

Jag drog upp tempot lite på gammel-gubben och satsade på korta vägar, och det lönade sig må man säga! Kortaste tiden med 18 sekunder, tvåan och trean låg på 21-22 sekunder. =P Han är ändå en go dressyrgubbe Smurfisen:


Jag och Smurfen, uttagning till Färsta Cup Dressyr 2009
Klicka på bilden för större version


Kul var det att träffa några av de bästa brudarna också! Tant Katarina, Fröken Modig och Doktor Camilla!!! =D

>> Kommentera detta inlägg i Gästboken
2010-06-21: Bildbomb från semestern!

Time flies when you're having fun!

Ska försöka mig på något jag är väldigt dålig på - att fatta mig kort. Eller inte kort... Men jag ska försöka att inte skriva en hel roman nu när jag inte bloggat på tre veckor!

Vi slog ju till på lägenheten i Bredsand. Vi ska ha den från den första juli, som närmar sig med stormsteg! Skönt ändå att det inte är frågan om någon omständig totalflytt. Vi kan ju flytta ut lite pö om pö, och någon större flyttstädning är det ju inte tal om! =P

Här kommer första bilderna på vår nya bostad, och utsikt!


Klicka på bilderna för större versioner


Nästan hela senaste veckan spenderade vi på SEMESTER! Lustigt nog var den förlagd till Göteborg, något vi bestämt långt innan jag visste hur mycket jag skulle åka dit i jobbet.

Vi åkte ner på onsdagen. Tur nog hade vi bokat tåg med oro för vulkanutbrott, istället blev det pilotstrejk! Mest hela dagen gick åt till nedresan, sedan en tur på stan för att äta och dricka gott.

Vi hade ordnat boende på SGS Veckobostäder - rekommenderas varmt! Bra rum och suveräna priser! Endast 2 km från esplanaden i centrala Göteborg och utsikten gick inte heller av för hackor:


Klicka på bilden för större version


Torsdagen spenderades på Liseberg! Vi åkte massa gamla och nya favoriter. Lisebergsbanan, Höjdskräcken, Kanonen, Balder och för oss nya Hanghai och Kållerado!


Klicka på bilderna för större versioner


På fredagen var det dags för första dagen på festivalen Metaltown! Bland en uppsjö av bra band imponerade Sabaton (första tre bilderna) mest på mig. Kvällens höjdpunkt var dock helt klart huvudbandet - Rammstein! (sista tre bilderna)Klicka på bilderna för större versioner


Lördagen bjöd även den på många bra band. Huvudnumret var dock hemmalaget In Flames som, precis som Sabaton och Rammstein, höll på att få publiken att krossa piren vars asfalt gick i vågor som "gungfly"!!!


Klicka på bilderna för större versioner


Bonusbilder på Rickards övriga favoriter; Nile och Amon Amarth! Även på det ruskväder som Göteborg bjöd på under lördagen i väntan på Finntroll:


Klicka på bilderna för större versioner


Efter att ha spenderat två timmar på att försöka ta oss hem under fredagsnatten gjorde vi det enkelt för oss på lördagen - taxi direkt ifrån festivalområdet och var hemma på 20 minuter! Söndagen spenderades på tåget hem. =)

Imorgon blir det filmbomb från spelningarna - om jag hinner! Tänkte försöka hinna rida extra på Färsta, och ska först på intervju med Statistiska Centralbyrån...

>> Kommentera detta inlägg i Gästboken
2010-06-05: Färsta Cup Dressyr 2010

Jag var så nöjd efter Vårruset att benen klarade sig så bra! Nu har benhinneinflammationen så sakteliga smygit sig på och under veckan har jag haft hemskt ont.

Så, det var mot bättre vetande som jag ställde upp i jobbets brännbollsspelande igår. Men det var ju kul! Fast att vi 'makaroner' var två mindre än 'marängerna' så förlorade vi bara med några få poäng som det lät! Fyra skadade efteråt... =P Mina benhinnor, en muskelbristning och två som hade störtdykt på planen. Därpå följde grillat och mer öl. =)

Idag var man lagomt mosig när man pallrade sig iväg till stallet för att rida finalen i Färsta Cup Dressyr! Jag försökte att inte ha några förväntningar, men tävlingsskallen är ju svår att bli av med...

Ca 35 ekipage hade samlats dagen till ära. Jag hade fått älskade Piterke, som jag även kvalade in på för drygt en vecka sedan. Piterke var jättefin på framridningen, mjuk och avslappnad. När vi gick ned till collecting ring i rihuset blev han lite taggad, och när det var dags att bli ensam inne på banan blev han väldigt spänd!

Det kändes lite tråkigt att inte få visa upp honom från sin bästa sida, men vi gjorde så gott vi kunde, och det räckte tydligen ganska bra, för vi vann!!! =P

Två fina bucklor och en stor rosett blev det! Stor bucklan, vandringspokalen, fick jag bara klappa lite på. Den skulle graveras med även mitt namn, sedan lät det som att man fick ta hem den till nästa tävling. =P

Älskade Pite-pojken!


Klicka på bilderna för större versioner


>> Kommentera detta inlägg i Gästboken
2010-05-30: Trädgårdsfixande...

Idag har det äntligen blivit lite tid till att påta i trädgården. Tog tag i ett 2008-projekt som inte blivit klart, förrän nu!

När vi byggde förstugan började jag även med en entrérabatt efter den väggen. Vi hade redan en på husets angränsande sida, och jag hade gjort klart en rhododendronrabatt i hörnet, så detta var den sista som skulle göras runt husets "framsida".

Det var inte mycket jobb kvar, men det ska ju göras. Rabbaten var grävd, markduk lagd, fyllt och rosor planterade redan sen höst 2008. Sommaren 2009 jobbade jag ju på kyrkogården, så att ställa sig och fixa i trädgården var ju inte direkt prio ett när man just avslutat ett åttatimmars-pass med parkarbete...

Byggtimmret som skulle bilda kanten hade införskaffats och målats ifjol, så de skulle "bara" på plats, och rabatten efterfyllas. Här är före-, under- och efter-bilder:


Klicka på bilderna för större versioner


Ikväll har brorsan med familj varit här och firat mamsen på morsdag.

Under kvällen gick Rickard och jag ut i trädgården och kikade runt och fotade lite. Här är en av klematisarna som mamma fick i födelsedagspresent av moster Åsa. De två klematisarna "bor" numera i den färdigställda entrérabatten. Andra bilden är på några blommande narcisser och en Dennis som hoppar ur bild... Tredje är en av tulpanerna i stora rabatten.


Klicka på bilderna för större versioner


Medan vi var ute träffade vi även grannens dotter Görels nye grekiske kille! Tzatziki! Hur söt som hellst!!!


Klicka på bilden för större version


>> Kommentera detta inlägg i Gästboken
2010-05-29: Intensiv vecka!

Ojoj vad veckorna flyger iväg! Nu har man hunnit med en vecka på hemmaplan efter förra Göteborgs-trippen också! Bodde på ett nytt hotell i Göteborg - First G. Det ligger ovanpå buss-/tågstationen, så jag var lite skeptisk till hur mycket det skulle bullra, men man hörde inte ett ljud av livet utanför rummets väggar. Kanske inte helt konstigt heller då jag bodde på sjunde våningen... I övrigt, som Rickard skulle säga - ett hotell; Inte mer. Inte mindre. Inkluderade en gullig ruvande fiskmås på glastaket utanför hissen dock. =P

Hemma har det också varit full fart! I tisdags var det Vårruset! Första gången jag var med där. Jag hade kikat innan på mina träningstider från i höstas när jag gick som mest. Hade en del stavpass när jag pinnade på bra, och även provade att jogga lite. Bästa kilometertiden då var 12.5 minuter/km.

Eftersom jag inte tränat just något sedan Vasaloppet i början av mars och jag dessutom visste att det skulle bli trångt under Vårruset, så trodde jag inte att jag skulle klara 12.5 min/km, det skulle innebära att klara de 5 kilometrarna på 63 minuter.

Det var packat med folk på uppvärmningen:Nedan en bild på mig från uppvärmningen, och på Siepen som höll låda under hela kvällen:


Klicka på bilderna för större versioner


Första två kilometrarna hade jag hemsk kramp i främre skenbensmuskeln (framsidan av skenbenet, spänns när man lyfter tårna)! Mindes dock från höstens träning att det mesta i krampväg brukade gå över efter ett tag, och så även nu. Från 1½-2 km kunde jag börja jogga lite i nedförsbackarna. Sista två kilometrarna kände jag mig oförskämt pigg och småjoggade då och då. Resultatet blev 52 minuter och en kameraman (Rickard) som inte riktigt hann med! ;)

Jag är supernöjd och hela tillställningen var jättekul. Ser fram emot en repris nästa år, och självklart måste man ju prestera bättre då! =D


Klicka på bilden för större version


I onsdags fyllde mamsen år, så det var fullt hus. Tror det gick en trädgårdstrend i presenterna... =P Blev syrener, pioner, klematis, m.m. Morbror Kurt kom med en bunt av sina egenodlade plantor som fick flytta in i växthuset för stunden.

Trädgården pysslar jag också mycket med. Växthuset och trädgårdslandet är nu rensade och klara för säsongen! Har satt gurka, tomater, squash, ärtor, morötter, sallad, rödbetor och rädisor. Tror det var något mer också, men har glömt vad!

Av någon anledning fick Rickard och jag för oss att kika på lägenheter på nätet under onsdagkvällen. Tanken har ju funnits länge att skaffa något eget, och nu börjar ju ekonomin falla på plats. Lustigt nog så fanns det en lägenhet utlagd från ett område i Bredsand som vi bara för någon månad sedan passerat och kommenterat att det inte var ett dumt ställe att bo på.

Det föll sig inte bättre än att vi fick komma och kika på lägenheten på torsdag eftermiddag. En stor trea i ett lugnt område omgärdat av grönytor... Inget större att anmärka på, lite renoveringsdetaljer... Layouten är dock helt okej, och utsikten från lägenhetens alla fönster, och från den enastående balkongen, är suverän... Tapeter och mattor kan man byta, inte utsikt...

Så, vi bestämde oss för att slå till! En del pappersskrivande kvar och så. Spännande och nervöst! =P

Efter att ha kikat på lägenheten var det raka spåret till stallet och årets uttagning till Färsta Cup Dressyr. Gittan hade gett mig Piterke, och han var ovanligt avspänd och mjuk. Kanske berodde det på det nya tränset? Det gick iallafall jättebra och vi kvalade in som etta till finalen den 5:e juni! =D

Ursäkta ljudkvaliteten i filmen, det spöregnade och vi red i tältet, så ljudet är därefter...I måndags började även jag och Rickard roa oss med hittaut.se - en orienteringstävling i Sundsvall. Ullis kom förbi på tåget på väg ner till Göteborg och berättade då om denna utmaning. Jag älskar orientering, och det är ju ett utmärkt tillfälle att röra lite på sig. Vi letade reda på hela sju utspridda kontroller mellan Birsta och Sidsjön, och kul var det! Mer kommer! Vi roade oss att ta bilder på var plats, Lägger ut dem på Facebook allt eftersom:


Klicka på bilden för större version


>> Kommentera detta inlägg i Gästboken
2010-05-17: "Syttende mai" på tåget...

Då sitter man på tåget och skriver för första gången.

Rickard och jag har varit och införskaffade en liten bärbar dator. Det är något vi har funderat länge på det, att ha en dator som vi kan ha med oss på semestrar och dylikt. Nu när jag reser en hel del till Göteborg i tjänsten så blev det mer aktuellt. Det här är min fjärde resa sedan jag började för åtta veckor sedan. Mycket resande blir det, men det går förvånansvärt bra.

Eftersom jag bara är "praktikant" så förser inte jobbet mig med någon dator, och eftersom det är ett bekvämt tidsfördriv, en förutsättning för att kunna arbeta och en livlina till informationen i vårt samhälle så beslutade vi som sagt oss för att skaffa en liten bärbar. Det är en s.k. Notebook, inte mycket större än en normal bok, och som vi såhär långt är helt nöjda med.


Klicka på bilden för större version


Vad har hänt de senaste veckorna då? Det är fullt upp hela tiden, så uppenbarligen har jag inte haft tid att uppdatera här! Men nu har jag ju några minuter över... Närmare bestämt över 400 minuter... Redan andra resan ned så fick ju Eyjafjallajökull för sig att få ett utbrott och den har ju inte riktigt gett sig sedan dess.

Nu har det i och för sig varit lugnt i någon vecka eller två, men det är ju fortfarande upp till vulkanen och vindarna om det går att flyga. Så sent som igår stängde delar av Brittiska öarna. Även om jag börjar känna mig trygg med att flygplanen inte kraschar så går det ju ändå inte att lita på det inte är flygförbud när det väl är dags att resa... Som tur var är chefen snäll och låter mig både komma ner senare och resa hem tidigare så att jag kan ta tåget istället, själv chansar han på flyget.

Vad jag svamlar på... Vad mer... Oj! Skulle försöka hitta end-knappen på datorn och lärde mig snurra skärmriktningen istället! Mycket att lära sig med ny dator...

Ridningen snurrar på som vanligt, även om det blivit många gånger som jag har fått sälja respektive avboka, med tanke på allt resande. Blivit mycket Bonita och Piterke - det gillar jag! =P

Åh, nu är vi redan i Hudik, och än mår jag inte illa - *ta i trä*. Brukar normalt inte må illa av att åka bil/tåg, men förra hemresan mådde jag apa mellan Hudik och Sundsvall, men det sägs ju att det är värsta biten. Har köpt Calma till denna resa, för säkerhets skull. Åksjukemedicin alltså, inte hästen... Nu blev det rese-snack igen...! ;)

Vad händer mer då... Våren har ju äntligen anlänt! När det blev 8 plusgrader dagen efter Vasaloppet trodde jag att våren skulle komma fort, men sedan blev det kallt igen. Det är först nu som den sista snön smält, vårblommorna börjat blomma och gräset blivit allt grönare! Härligt!

Igår svepte det in en värmeböjla också. Vi har väl bara haft sådär 10-14 plusgrader och helt plötsligt var det närmare 25! Inte utan att jag klagade, jag gillar inte alls värme - lagom är bäst, och som jag sa till Rickard så har jag all rätt att klaga, för jag klagade aldrig på kylan i vintras! Inte ens när jag hade skidträning i -20! Hehe!

Har börjat arbetet med trädgården också. Gjort iordning drivbänkarna i växthuset, krattat och röjt, klippt häcken, rensat stora rabatten... I förrgår satte jag ävende första plantorna i växthuset - två gurkplantor och en busktomatplanta. Har en del fröer som jag måste sätta också, men jag tänkte att det var dumt att göra det när jag ska vara borta en vecka igen... =P

Fullt ös framöver med. Åker hem på torsdag e.m. I helgen ska vi på Syndroms releaseparty. Nästa tisdag är det Vårruset! Vilken tabbe att välja Vårruset på en kväll när det är ridning! ;)

Nä, nu får det vara färdigsvamlat för den här gången!

>> Kommentera detta inlägg i Gästboken

Läs äldre nyheter:
2010:
April
Mars
Februari
Januari

2009:
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari

2008:
Kvartal 4
Kvartal 3
Kvartal 2
Kvartal 1

2007:
Kvartal 4
Kvartal 3
Kvartal 2
Kvartal 1

2006:
Kvartal 4